Blog

Ο ήλιος είναι φίλος μας, αφού μας βοηθά να παράγουμε την πολύτιμη
βιταμίνη D και μας εμπλουτίζει με ενέργεια χαρίζοντας μας καλή διάθεση.
Βέβαια, από την άλλη υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι λόγω της υπεριώδους
ακτινοβολίας που οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψη μας.
Μελετώντας και ψάχνοντας τη σύνδεση της τροφής με τη βιταμίνη D,
εντοπίσαμε τις 5 τροφές που βελτιώνουν την όψη του δέρματος και
παράλληλα προστατεύουν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.


Ποιες είναι λοιπόν;

Τα τροπικά φρούτα: Για επιπλεόν προστασία, μπορούμε να επιλέξουμε
ανανά, ακτινίδιο ή την παπάγια. Τα φρούτα αυτά έχουν σε βιταμίνη C, που
βοηθά την επιδερμίδα να παραμένει ελαστική και σφριγηλή, καθώς συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου.
Λιναρόσπορος: Είναι γνωστό πως ο ήλιος επιβαρύνει σημαντικά την
επιδερμίδα μας και συμβάλλει στο σχηματισμό των ρυτίδων. Σύμφωνα με το μη κυβερνητικό οργανισμό AARP, ο λιναρόσπορος είναι ιδανικός σύμμαχος για την πρόληψη των ρυτίδων, καθώς είναι εξαιρετική πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων.
Καλαμπόκι: Το καλαμπόκι περιέχει λουτεΐνη, ένα πολύτιμο καροτενοειδές που προστατεύει την επιδερμίδα από την υπεριώδη ακτινοβολία.
Ντομάτες: Το λυκοπένιο που περιέχουν εξουδετερώνει τις βλάβες που
προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και ταυτόχρονα θωρακίζει την επιδερμίδα από τη φθορά.

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, οι ελεύθερες ρίζες δεσμεύουν ηλεκτρόνια, με αποτέλεσμα να προκαλούνται
μεταβολές στο DNA. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως το λυκοπένιο,
αντιστρέφουν αυτή τη διαδικασία.

Έτσι, λοιπόν εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με τα παραπάνω και
θωρακίζουμε κατάλληλα τον οργανισμό μας.


Πηγή φωτογραφίας: Fitnish media-unsplash
https://unsplash.com/photos/vAWtNQp37Ss

Leave a Comment: