• No products in the cart.
  • No products in the cart.

Γαϊδουράγκαθο Εκχύλισμα

Γαϊδουράγκαθο Εκχύλισμα

Γαϊδουράγκαθο είναι το Μέγα Κενταύριον, το μαγικό φυτό που κρατά στο χέρι ο Κένταυρος Χείρων, με το οποίο , σύμφωνα με τη μυθολογία, θεράπευσε το τραύμα που του προκάλεσε ο Ηρακλής.

Το εκχύλισμα των σπόρων του κρύβει πολύτιμα δραστικά αντιγηραντικά συστατικά και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των φλεγμονών της επιδερμίδας, της ροδόχρου νόσου, της ψωρίασης και κυρίως της ακμής.

Το εκχύλισμα των σπόρων του γαϊδουράγκαθου περιέχει σιλυμαρίνη και σιλυβίνη, δύο φλαβονοειδή με αποτοξινωτική και αντιοξειδωτική δράση (10 φορές πιο ισχυρή από τη βιταμίνη Ε).

Οι ουσίες αυτές προστατεύουν τα κυτταρικά τοιχώματα από τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών και απομακρύνουν τις τοξίνες από τα κύτταρα πριν αυτές προλάβουν να τους προξενήσουν φθορά.

Είναι επίσης πλούσιο σε λιπαρά οξέα μεταξύ των οποίων και λινολεϊκό οξύ, γνωστό για τη συμβολή του στον μεταβολισμό και την καλή επικοινωνία των κυττάρων μεταξύ τους.

Λόγω αυτών των ιδιοτήτων, το εκχύλισμα εμπλουτίζει τη σύνθεση πολλών προϊόντων για βαθύ καθαρισμό και αποτοξίνωση προσφέροντας λάμψη στην επιδερμίδα.

Επίσης, χάρη στην προστασία που παρέχει από το οξειδωτικό στρες και τη UVB ακτινοβολία, βρίσκει τη θέση του σε αντιγηραντικές και αντηλιακές κρέμες-ενισχύει τη δράση των αντηλιακών φίλτρων.

Τέλος, έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των φλεγμονών της επιδερμίδας, της ροδόχρου νόσου, της ψωρίασης και κυρίως της ακμής.