• No products in the cart.
  • No products in the cart.

Ουρία

ak

Ουρία

Η ουρία είναι ένα φυσικό συστατικό της επιδερμίδας, μία ισχυρή υγροσκοπική ουσία, η οποία υπάρχει στα ανώτερα στρώματα του δέρματος και παράγεται από τον οργανισμό μέσω της διάσπασης των πρωτεϊνών του δέρματος, αλλά και ένα ενεργό συστατικό, το οποίο χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα σε καλλυντικά και δερματολογικά παρασκευάσματα με σημαντική ενυδατική, κερατολυτική και αντιβακτηριδιακή δράση.
Η ουρία ενυδατώνει αποτελεσματικά την επιδερμίδα, βελτιώνοντας επιπλέον την ικανότητά της να προσελκύει και να διατηρεί το νερό στα κύτταρα και στους ιστούς της. Παράλληλα, απαλύνει το δέρμα και αυξάνει τόσο την ελαστικότητά του, όσο και τη διαπερατότητά του σε άλλα ενεργά συστατικά. Επίσης, είναι γνωστή για την κερατολυτική της ικανότητα, δηλαδή για την συμβολή της στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, ενώ σημαντική είναι και η αντιμικροβιακή της δράση, καθώς περιορίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων τόσο στην επιδερμίδα όσο και στα καλλυντικά και φαρμακευτικά προϊόντα, στα οποία προστίθεται. Τέλος, χάρη στην απαλή απολεπιστική της δύναμη και στην πολύ καλή ανοχή της από την επιδερμίδα, αποτελεί βέλτιστη εναλλακτική λύση στα ΑΗΑ οξέα φρούτων, προκειμένου να λειάνει τις ατέλειες και να ξαναδώσει λάμψη στην ταλαιπωρημένη και κουρασμένη επιδερμίδα.
Ιδανικό για ξηρές, τραχιές, αφυδατωμένες, ατοπικές ή επιδερμίδες με λέπια, ακμή και μαύρα στίγματα, καθώς και για επιδερμίδες θαμπές ή γερασμένες από τον ήλιο.