• No products in the cart.
  • No products in the cart.

Blog

Ποια είναι τα συστατικά που οφείλουμε να παρατηρούμε και να επιλέγουμε στα προϊόντα μας;

Όταν το δέρμα μου διψάει…

Τι πρέπει να προσφέρουμε στο δέρμα μας όταν διψάει; Παρακάτω οι πιο δραστικές ενυδατικές ουσίες που χαρίζουν λάμψη, ελαστικότητα και σφριγηλότητα στην επιδερμίδα:

1 Υαλουρονικό οξύ (Hyaluronic Acid)

Το υαλουρονικό είναι ένας υδρόφιλος πολυσακχαρίτης γνωστός ως γλυκοζαμινογλυκάνη, που βρίσκεται φυσιολογικά στον οργανισμό μας (δέρμα, αρθρώσεις, μάτια κ.α.).Είναι ένας ρυθμιστής της κυτταρικής συμπεριφοράς και επηρεάζει τον κυτταρικό μεταβολισμό.
Πρόκειται, επίσης, και για έναν από τους βασικότερους παράγοντες που
εμποδίζουν την υγρασία να εξατμιστεί από την επιδερμίδα, προάγουν την
ελαστικότητά της και καταπολεμούν τα σημάδια της γήρανσης
. Το βρίσκουμε σε διάφορες μορφές και σκευάσματα. Είναι σημαντικό όταν επιλέγουμε καλλυντικά με υαλουρονικό οξύ να τσεκάρουμε το μοριακό του βάρος! Όσο πιο χαμηλό, τόσο πιο βαθιά διεισδύει στο δέρμα. Εξαλείφει τις ρυτίδες, διώχνει την κούραση από το βλέμμα, «γεμίζει» τα χείλη (όταν είναι σε ενέσιμη μορφή), που λεπταίνουν με την πάροδο του χρόνου. Μιλάμε για τον «σούπερ ήρωα» της ενυδάτωσης. Η υπερδύναμή του είναι ότι συγκρατεί έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό.


2 Γλυκερίνη (Glycerin)

Η γλυκερίνη υπάρχει σε φυσική μορφή (από ζωικές ή φυτικές πηγές), αλλά και σε συνθετική μορφή (από παράγωγα πετρελαίου). Έχει ισχυρές μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες, πράγμα που την καθιστά ιδανική για την πολύ ξηρή επιδερμίδα ή εκείνη που παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι δημιουργεί ένα μικροφίλμ στην ανώτερη στιβάδα του δέρματος, το οποίο συγκρατεί την υγρασία, ενώ ταυτόχρονα εξουδετερώνει τους εξωτερικούς παράγοντες, που την απειλούν.


3 Πανθενόλη (Panthenol)

Είναι μία αλκοόλη, η οποία μετατρέπεται στους ιστούς σε βιταμίνη Β5 με εξαιρετικές καλλυντικές ιδιότητες. Ενυδατώνει σε βάθος, έχει καταπραϋντικές και ηρεμιστικές ιδιότητες, επιταχύνει τη
δημιουργία νέων κυττάρων και κάνει το δέρμα απαλό και λείο. Το μεγάλο της προσόν είναι ότι διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και απορροφάται σε εξαιρετικό βαθμό από τα κύτταρα. Χρησιμοποιείται ακόμη, σε τοπικές θεραπείες για εγκαύματα από τον ήλιο και για την επούλωση πληγών.
Η ευεργετική της δράση κάνει καλό και στα μαλλιά, αφού τα κάνει ελαστικά,
απαλά και ενυδατωμένα, συνεπώς τα προστατεύει από το σπάσιμο και την
ψαλίδα, αλλά αυξάνει και την διάμετρο της τρίχας.


4 Ουρία (Urea)


Είναι μία άλλη φυσιολογική ουσία η οποία εντοπίζεται σε ανθρώπινους
ιστούς, αίμα και ούρα. Εμφανίζεται κατά τον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και συμμετέχει στον μηχανισμό αποβολής της περίσσειας του αζώτου από τον οργανισμό. Τη συναντάμε στα ανώτερα στρώματα του δέρματος, όπου παίζει σημαντικό ρόλο στη φυσική ενυδάτωση, διατηρώντας σταθερή την υγρασία στο δέρμα. Όταν η ουρία εφαρμόζεται μέσω μιας κρέμας, προσελκύει και δεσμεύει νερό. Εν ολίγοις, η ουρία είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό της επιδερμίδας ένας NMF παράγοντας. Είναι σημαντική γιατί βοηθάει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, αλλά και για την ενίσχυση της προστατευτικής του λειτουργίας. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στις κρέμες για το πρόσωπο και το σώμα και ιδιαίτερα για τα χέρια και τα πόδια, που αφυδατώνονται εύκολα και ταλαιπωρούνται. Όσο μεγαλύτερη συγκέντρωση ποσότητας έχει (2%, 5% και 10%), τόσο πιο βαθιά και πλούσια ενυδάτωση προσφέρει, σε ποσοστό 10% είναι θεραπεία για την ιχθύωση. 

 
5 Γαλακτικό οξύ


Το γαλακτικό οξύ είναι ένα α-υδροξυοξ΄ύ. Είναι συστατικό του φυσικού
υγροσκοπικού υλικού της κεράτινης στοιβάδας και αποτελεί περίπου το 12% αυτής. Χρησιμοποιείται λόγω της ρυθμιστικής ιδιότητας του και της
ικανότητας του να δεσμεύει το νερό. Έχει βρεθεί αποτελεσματικό για την
επικουρική θεραπεία της ήπιας ακμής, αυξάνει το πάχος της επιδερμίδας και
την προστατεύει από την φωτογήρανση. Τέλος, έχει βρεθεί ότι διεγείρει την
σύνθεση κεραμιδίου και έτσι βελτιώνει τη λειτουργία του φραγμού του
δέρματος.

Leave a Comment: