• No products in the cart.
  • No products in the cart.

ΕΛΙΧΡΥΣΟΣ

Γνωστό ως το φυτό της “αιώνιας νεότητας”.

Το αιθέριο έλαιο Ελίχρυσου παράγεται από τα άνθη των φυτών του γένους Helichrysum, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 500 είδη.

Η ονομασία αυτή προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ήλιος-χρυσός και φαίνεται ότι αναφέρεται στο εντυπωσιακό χρώμα και σχήμα των λουλουδιών που μοιάζουν με μεγάλες, χρυσές μαργαρίτες.

Το φυτό ενδημεί στη Νότια Αφρική, την Αυστραλία και την Ευρασία. Το αιθέριο έλαιό του έχει ένα πλούσιο και γλυκό άρωμα και η παραγωγή του γίνεται εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή του φυτού με τη μέθοδο της απόσταξης ατμού.

Το αιθέριο έλαιο των ανθών του γένους Helichrysum ήταν γνωστό από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων για την ισχυρή του δράση στην επούλωση των τραυμάτων.

Οι πολεμιστές της εποχής το χρησιμοποιούσαν συχνά μετά από τις μάχες, για να θεραπεύσουν γρηγορότερα τις πληγές τους και να αποφύγουν τις μολύνσεις του δέρματος.

Σύμφωνα με σύγχρονες πανεπιστημιακές έρευνες, είναι το μόνο αιθέριο έλαιο που βρέθηκε οτι περιέχει δι-κετόνες, ουσίες που μπορούν βοηθήσουν ενεργά στην επούλωση του τραύματος

και την ανάπλαση του δέρματος της πληγείσας περιοχής. Είναι κατάλληλο για τη θεραπεία των πληγών που προκύπτουν από ατυχήματα ή από χειρουργική επέμβαση.

Το αιθέριο έλαιο του φυτού αυτού μπορεί επίσης να βοηθήσει στα εγκάυματα, τους μώλωπες, την ακμή και τις δερματίτιδες.

Ένα άλλο βασικό συστατικό που περιέχει είναι ο οξικός νερυλεστέρας, μια ουσία με χαλαρωτικές επιδράσεις που μπορεί να μειώσει την ένταση των ιστών στην περιοχή του τραυματισμού.

Από πού να αρχίσουμε για να αναφέρουμε τις εκπληκτικές ιδιότητες του ιταλικού ελίχρυσου σε τραύματα, φλεγμονές, μυς, οιδήματα, έκζεμα, ψωρίαση, ροδόχρους, ακμή κ.α.;

Μια δοκιμή από το αιθέριο έλαιο του ιταλικού ελίχρυσου αρκεί. Η άμεση κι απόλυτη αποτελεσματικότητά του θα σας γοητεύσει. Η προσθήκη του ελαίου αυτού δίνει την τελική λύση.

Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.
Επουλώνει το δέρμα και συσφίγγει τους πόρους του.
Αντιφλεγμονώδες.
Αναγεννητικό κυττάρων.