• No products in the cart.
 • No products in the cart.

Blog

Τί είναι το dermaroller?

To dermaroller είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν με λαβή η οποία καταλήγει σε ένα κύλινδρο πάνω στον οποίο υπάρχουν λεπτές μικροακίδες από ανοξείδωτο ατσάλι ή από τιτάνιο.

Τί είναι το micro needling?

Όταν εφαρμόζουμε το dermaroller στο πρόσωπο μας ή στο σώμα μας ουσιαστικά κάνουμε  χρήση μίας τεχνικής πού ονομάζεται microneedling. Είναι μία πολύ απλή , ασφαλής, αποτελεσματική και ελάχιστα επεμβατική θεραπευτική τεχνική όπου γίνεται  μία ελεγχόμενη διάτρηση στο δέρμα. Έτσι απλά ανοίγουμε αμέτρητες μικροσκοπικές τρυπούλες , αόρατες στο γυμνό μάτι. Είναι ένας ελεγχόμενος μικροτραυματισμός χωρίς να βλάπτουμε ουσιαστικά την επιδερμίδα μας. Αντιθέτως αυτοί οι μικροτραυματισμοί ενεργοποιούν τους μηχανισμούς επούλωσης του δέρματος και την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Τί αποτέλεσμα έχει στο δέρμα?

 • Πάχυνση του δέρματος.
 • Αύξηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος.
 • Εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων και σημαντική μείωση των βαθύτερων.
 • Απολέπιση
 • Αύξηση του κολλαγόνου.
 • Εξάλειψη των δυσχρωμιών.
 • Βελτίωση των ουλών από ακμή.
 • Εξομάλυνση των ραγάδων.
 • Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.
 • Ενισχύει την διείσδυση των προϊόντων έως και 2000%.

Τρόπος χρήσης?

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε δυο πράγματα.  Η χρήση του είναι πάντα ατομική , πριν και μετά  το απολυμαίνουμε με οινόπνευμα 70. Η απολύμανση  μπορεί να γίνει και με βραστό νερό και μετά  οινόπνευμα. Καθαρίζουμε πρώτα το δέρμα μας με όποιο προϊόν καθαρισμού μας αρέσει το στεγνώνουμε και ξεκινάμε την εφαρμογή αφού τοποθετήσουμε τον ορό μας.

Εγώ θα σας πω τον τρόπο με τον οποίο το έχω διδαχτεί και το δουλεύω σαν Αισθητικός σίγουρα μια δεκαπενταετία και το αγαπώ σαν θεραπεία πολύ. Ξεκινάω πάντα από το μέτωπο από το μεσόφρυδο και αφού έχω χωρίσει το πρόσωπο νοερά σε δύο τμήματα κάνω πρώτα την δεξιά πλευρά και μετά την αριστερή. Επίσης κάνω εφαρμογή του dermaroller  με μικρές κινήσεις κάθετα – οριζόντια –χιαστί  σαν να δουλεύω μέσα σε μικρά τετραγωνάκια.

     Χωρίς να ασκούμε ιδιαίτερη πίεση και πάντα ανασηκώνουμε το dermaroller  για να πάμε από την μια κίνηση στην άλλη για να μην γρατζουνίσουμε το δέρμα μας. Όσο πιο μικρά τμήματα δουλεύουμε τόσο καλύτερο έλεγχο έχουμε στην κίνηση μας. Η επανάληψη που κάνω είναι 5 φορές πάνω- κάτω την κάθε κίνηση. Αυτό βέβαια εξαρτάται  και από το δέρμα πού δουλεύω . Σε ένα ανθεκτικότερο δέρμα μπορεί να κάνω και 8 φόρες επανάληψη της κίνησης  κάθετα – 8 οριζόντια -8 χιαστί. Το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι ένα δέρμα με διάχυτη ερυθρότητα. Μην σας τρομάζει αυτό. Η ερυθρότητα θα φύγει μέσα σε μία με δύο ώρες, εάν κάποιος ερεθίσει παραπάνω το δέρμα του μπορεί να βάλει μία παγοκύστη θα ανακουφίσει το αίσθημα του καύσου που θα έχει.

 Στο τέλος μπορείτε να κάνετε μια μάσκα εάν έχετε και μετά να βάλετε την  κρέμα σας, συνήθως αναπλαστική ή και ενυδατική.

ΠΡΟΣΟΧΗ στα μάτια, δουλεύουμε στο πόδι της χήνας και πάνω στο οφρυακό οστό ( το  σημείο που πιάνουμε το οστό στο φρύδι) ΟΧΙ στα βλέφαρα πάνω και κάτω από το μάτι .

Παρενέργειες?

Σαν θεραπεία έχει μηδενικές παρενέργειες, δημιουργείται  ένας ελαφρύς ερεθισμός όπου κρατάει 1-2 ώρες.  Δεν προκαλεί αλλεργίες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες και όλους τούς τύπους δέρματος. Στην διάρκεια της ημέρας πρέπει να φοράμε αντηλιακό.

Στην οικιακή χρήση δεν χρειάζεται να είμαστε επιθετικοί ασκούμε πάντοτε κάθετη προς το δέρμα πίεση αλλά ελάχιστη.

Επιλογή μεγέθους!

Το dermarοller υπάρχει σε διάφορα μεγέθη.

 • Από το 0,2mm έως και το 0,5 mm το χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο για απολέπιση, δυσχρωμίες και μεγάλους πόρους η χρήση του μπορεί  να γίνει 2 με 3 φορές την εβδομάδα.
 • Από το 0,5 mm έως το 1,5 mm για ρυτίδες , σύσφιξη του δέρματος και ούλες. Η παράγωγη κολλαγόνου γίνεται με την χρήση του 1 και 1,5 mm. Χρήση μία φορά στις 7- 14 μέρες.
 • Από 2,0 mm  και πάνω στο σώμα για ραγάδες και κυτταρίτιδα. Χρήση μια φορά στις  10 μέρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Δεν κάνουμε εφαρμογή του  dermaroller  πάνω σε ενεργή ακμή, έκζεμα, ψωρίαση, κατά την διάρκεια θεραπείας με ακτινοβολία ,σε άτομα με ιστορικό δερματικών ουλών και σε εγκύους.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε με προϊόντα που περιέχουν γλυκολικό οξύ, σαλικυλικό οξύ, TCA οξύ, υδροκινόνη, parabens, υπεροξείδιο του βενζολίου, τρετινοίνη και ρετινόλη.

Leave a Comment: