• No products in the cart.
  • No products in the cart.

Blog

Επιτέλους καλοκαίρι!


Για πολλούς η ομορφότερη εποχή του χρόνου έχει ήδη έρθει, καθώς μερικοί από εμάς έχουμε ήδη ξεκινήσει τα μπάνια μας!

Τι πιο όμορφο να απολαμβάνεις τον υπέροχο ήλιο της χώρας μας;

Η διάθεση σου «ανεβαίνει» και όλα γύρω σου είναι φωτεινότερα και πιο όμορφα τα καλοκαίρι! Και είναι αλήθεια μιας και ο ήλιος αποδεδειγμένα επιδρά θετικά στην διάθεσή σου.
Εκτός όμως από την διάθεσή σου ο ήλιος επηρεάζει και το δέρμα σου με διάφορους τρόπους. Αυτούς οφείλεις να κατανοήσεις καλά για να μπορέσεις να περιποιηθείς κατάλληλα το δέρμα σου τους επόμενους μήνες.
Θα σου δώσω λοιπόν μερικές συμβουλές που εάν τις ακολουθήσεις θα δεις πως το δέρμα σου θα βγει νικητής και αυτό το καλοκαίρι.

  1. Αρχικά, πριν βγεις στην παραλία -ειδικά για εσένα που έχεις πολλούς σπίλους- το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι μία επίσκεψη στον δερματολόγο για χαρτογράφηση και φυσικά ακολουθείς τις οδηγίες του. Η καλύτερη θεραπεία του μελανώματος είναι η έγκυρη διάγνωση και πρόληψη.
  2. Αυτό που χρειάζεται το δέρμα σου , αλλά και όλος ο οργανισμός σου, είναι ενυδάτωση πρώτα από μέσα οπότε τρώμε λαχανικά, φρούτα και πίνουμε πολύ νερό και έπειτα εξωτερικά στο δέρμα χρησιμοποιούμε ενυδατικά προϊόντα και το καλοκαίρι, ίσως τώρα περισσότερο από ποτέ!
  3. Πριν βγεις στην παραλία κάνε ένα πίλινγκ στο σώμα και στο πρόσωπο. Είναι τόσο σημαντικό πραγματικά γιατί το πίλινγκ θα αφαιρέσει από το σώμα τα νεκρά του κύτταρα ομοιόμορφα και πίστεψέ με θα έχεις ακόμα καλύτερο μαύρισμα.
  4. Μετά το πίλιγκ συνεχίζεις με μία ενυδατική κρέμα στο σώμα και με έναν ορό πριν την κρέμα στο πρόσωπο.
  5. Φυσικά στο τέλος πάντα 15-20 λεπτά πριν την έκθεση σου στον ήλιο βάζεις αντηλιακό!

Όσο πιο περιποιημένο και ενυδατωμένο είναι το δέρμα σου τόσο πιο ομοιόμορφο και με διάρκεια μαύρισμα θα πετύχεις.

Η έκθεση στον ήλιο με προσοχή έχει και θετικά αποτελέσματα που θεωρώ πως είναι σημαντικό να τα αναφέρουμε και αυτά. Πόσο πιο όμορφα νιώθουμε με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου; Βλέπουμε λοιπόν αλλαγή όχι μόνο στην διάθεση μας, αλλά και στην παραγωγή της βιταμίνης D. H οποία συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του οργανισμού και πραγματικά μπορεί να σου χαρίσει ένα υγιές και λαμπερό δέρμα!

Η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας συνεχίζεται και στην παραλία.

Μετά το μπάνιο στην θάλασσα πρέπει να ξεπλένουμε το πρόσωπο μας από το θαλασσινό νερό. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις το αλάτι σε συνδυασμό με τον ήλιο να βοηθάει κάποια δέρματα με ακμή τις περισσότερες φορές όμως εάν μείνει πάνω στο δέρμα μας μπορεί να το αφυδατώσει πολύ. Επομένως, πλένεις το πρόσωπό σου και αμέσως μετά βάζεις αντηλιακό και ας μην έχουν περάσει δύο ώρες από την προηγούμενη φορά. Το σωστό είναι το ίδιο να γίνεται και στο υπόλοιπο σώμα.

Κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να δροσιστείς και να κρατήσεις σε καλύτερα επίπεδα την υγρασία στο δέρμα σου είναι τα mist ή τα ανθόνερα, τα οποία μπορείς να τα χρησιμοποιείς στην διάρκεια της ημέρας!

Πάμε τώρα στο βράδυ, που έχεις αφαιρέσει από πάνω σου την άμμο και το αλάτι της θάλασσας. Είναι πολύ πιθανό να νιώθεις το δέρμα σου στεγνό, αφυδατωμένο και χωρίς ελαστικότητα και είναι λογικό εάν έχει εκτεθεί όλη μέρα στον ήλιο.

Τώρα είναι πολύ σημαντικό να δώσεις στο δέρμα σου ότι χρειάζεται, όπως υγρασία, βιταμίνες για θρέψη και ότι στοιχεία χρειάζεται για να ανακτήσει την ελαστικότητα του και να μειώσει το «κάψιμο» που έχουμε δημιουργήσει με την ηλιοθεραπεία. Είναι σημαντικό να προσέξεις σωστά το δέρμα σου το βράδυ γιατί μόνο τότε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον ήλιο την επόμενη μέρα και έτσι θα λάβεις τα καλά που έχει να σου προσφέρει ο καλοκαιρινός ήλιος χωρίς να το ταλαιπωρήσεις.

Οπότε δεν ξεχνάς να βάλεις τον ορό σου για βαθιά ενυδάτωση, έπειτα μία ενυδατική κρέμα και τέλος για να κλειδώσεις την υγρασία στο δέρμα σου τον αναπλαστικό ορό θρέψεις. Η ενυδάτωση συνεχίζεται και στα χείλη σου με ένα lip balm , και τέλος ενυδάτωση με μία πλούσια κρέμα στο δέρμα στο υπόλοιπο σώμα σου.
Πηγή φωτόγραφίας: Unsplash
Καλλιτέχνης: Ninno JackJr

Leave a Comment: