• No products in the cart.
  • No products in the cart.

Blog

Κορίτσια ξέρετε από που φαίνεται η ηλικία μιας γυναίκας???

Σωστά πρώτα από τα χέρια και το λαιμό- ντεκολτέ της.

Ολες θα έχουμε προσέξει πόση διαφορά μπορεί να έχει το δέρμα στο πρόσωπο από τον λαιμό-ντεκολτέ και τα χέρια μας. Αυτή η διαφορά είναι που μας “προδίδει” την ηλικία μας.

Φυσικά αυτή η μεγάλη διαφορά δεν θα υπήρχε εάν τοποθετούσαμε τα προϊόντα φροντίδας μας από τα νεανικά μας χρόνια κάθε μέρα και σε αυτά τα σημεία και φυσικά πάντα το αντηλιακό !!!!

Τα προβλήματα στις περιοχές αυτές δεν σταματούν μόνο στην υφή και όψη της επιδερμίδας μας ως προς την νεανικότητα.

Δυστυχώς, ανάλογα με την περιοχή και τις βλάβες, μπορεί να έχουμε και άλλες καταστάσεις στο δέρμα. Που αλλάζουν την εικόνα του και κάποιες από αυτές, μπορεί να μας ενοχλούν και δεν εννοώ αισθητικά .

Ο ήλιος η κύρια αιτία.

Οι σημαντικότερες βλάβες που προκαλούνται είναι κυρίως από τον ήλιο

Προκαλούν: καφέ κηλίδες, διάχυτη ερυθρότητασπασμένα αιμοφόρα αγγεία, ρυτίδες και χαλάρωση. Γρηγορότερα και σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με το δέρμα του προσώπου.

Για παράδειγμα στο ντεκολτέ μπορούν να επηρεαστούν εκτός από το δέρμα που λεπτύνει και γεμίζει ρυτίδες, και τα αιμοφόρα τριχοειδή μας. Έτσι μπορεί να δημιουργηθεί μία κατάσταση στο δέρμα του ντεκολτέ που να μας ενοχλεί, με καθημερινή φαγούρα και δυσφορία.

Στα χέρια μας μπορούν να εμφανιστούν μαζί με το λεπτό δέρμα και τις ρυτίδες, έντονες δυσχρωμίες.

Άλλες αιτίες που επηρεάζουν το δέρμα μας.

Η καταστροφή από τον ήλιο, που, όπως έχουμε πια μάθει, λειτουργεί αθροιστικά στη διάρκεια της ζωής μας. Ξεκινάει η δράση του φυσικά από την παιδική, εφηβική ηλικία και στα πρώτα ενήλικα χρόνια μας. Αλλά αρχίζει και γίνεται ορατή αρκετά μετά τα πρώτα -άντα μας. Δεν είναι όμως μόνο αυτός που επηρεάζει την όψη του δέρματος μας στο ντεκολτέ.

Η στάση του ύπνου….

Πώς?? …επειδή είναι μία χρόνια καθημερινή κίνηση συμβάλλει και αυτή στον σχηματισμό ρυτίδων με βάθος. Συνήθως κοιμόμαστε στο πλαί και εάν διαθέτουμε πλούσιο στήθος, το βάρος του προκαλεί τις λεγόμενες ρυτίδες του ύπνου στο κέντρο του ντεκολτέ. Εκεί το δέρμα «σπάει» πιο εύκολα.

Επίσης και η στάση του σώματός μας ειδικά απέναντι στα κινητά μας ,αυτή η κλήση του κεφαλιού αρκετές φορές την ημέρα μας δημιουργεί τις οριζόντιες ρυτίδες στον λαιμό αλλά και τον πόνο στον αυχένα. Τις γνωστές TechNeck.

Φυσικά δεν ξεχνάμε και τον παράγοντα περιβάλλον και ελεύθερες ρίζες. Όπου με την σειρά τους δημιουργούν οξείδωση στα κύτταρα και επιταχύνουν την γήρανση.

Από που να το πιάσουμε και αυτό…..κυρίες μου και πως να βοηθήσουμε λοιπόν το δέρμα μας στον λαιμό-ντεκολτέ και στα χέρια..

Η εικόνα της επιδερμίδας .

Η αλήθεια είναι πως λόγο του ότι η επιδερμίδα είναι πιο λεπτή και εύθραυστη, επειδή διαθέτει ελάχιστο υποδόριο λίπος, λιγότερους θύλακες τριχώνλιγότερους σμηγματογόνους και ιδρωτοποιούς αδένες, είναι εκ φύσεως επιρρεπής στην απώλεια ελαστικότητας και στην αφυδάτωση, αλλά και στην υπερμελάχρωση.

ΌΛΑ τα παραπάνω επηρεάζουν την επιδερμίδα του ντεκολτέ η οποία άπαξ και φθαρεί, δεν έχει και πολλές ελπίδες θεαματικής βελτίωσης.

Όλα ξεκινάνε λοιπόν με την πρόληψη ..αλλά επειδή δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε τώρα.

  1. Πεπτίδια και πάλι πεπτίδια σε όλο τον λαιμό και στο ντεκολτέ για παραγωγή κολλαγόνου.
  2. Αντιηλιακό και εδώ καθημερινά.
  3. Σωστό καθαρισμό, θέλουμε το δέρμα μας να είναι καθαρό για να αναπνέει. Ένα διφασικό λαδάκι με ανθόνερο και έλαια είναι ότι καλύτερο.
  4. Υγρασία με ενυδατικά προϊόντα ειδικά μετά το μπάνιο. Σημαντικό είναι να προσφέρουμε και υγρασία αλλά και έλαια για να διατηρήσουμε τον υδρολιπιδικό μανδία της επιδερμίδας. Θέλουμε το δέρμα μας και ενυδατωμένο και με ελαστικότητα.
  5. Δεν τρίβουμε με πετσέτα στο ντεκολτέ. Προσπαθούμε να μην τραυματίζουμε την περιοχή ειδικά αν έχει σπασμένα αγγεία. Κάθε κίνηση πρέπει να γίνετε ταμποναριστά.
  6. Προσέχουμε την έντονη ζέστη και τους ατμούς από τον φούρνο και την κατσαρόλα.

Προσοχή εάν τα αγγεία στο ντεκολτέ προκαλούν καθημερινή ενόχληση με φαγούρα τότε πρέπει να μιλήσεις με τον δερματολόγο σου, για ειδική αγωγή.

Τις ρυτίδες ,την χαλάρωση και τις δυσχρωμίες τις αντιμετωπίζουμε με θεραπείες ενεργοποίησης της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης αλλά και με προϊόντα με την ίδια δράση.

Η αλήθεια είναι ότι γρηγορότερα επαναφέρετε το πρόσωπο από τον λαιμό και το ντεκολτέ….οπότε κοιτάξτε να το φροντίζετε συστηματικά!

Leave a Comment: