• No products in the cart.
  • No products in the cart.

Blog

Εάν κάτι μπορούμε να πούμε ότι χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα από τον άνθρωπο αυτό είναι τα φυτικά έλαια. Τα χρησιμοποιούσαν είτε για θεραπευτικούς σκοπούς, αλλά και ως καλλυντικά για την ομορφιά και τη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών.

Που τα βρίσκουμε;

Τα φυτικά έλαια τα βρίσκουμε σε υγρή κατάσταση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και αποτελούνται από μίγματα εστέρων της γλυκερίνης με ακόρεστα λιπαρά οξέα.

Τα βγάζουμε από τους καρπούς και τους σπόρους των φυτών και των φρούτων με τη μέθοδο της πίεσης( ψυχρή έκθλιψη) ή με τη μέθοδο της εκχύλισης. Τα έλαια που λαμβάνονται με τη μέθοδο της πίεσης εν ψυχρό είναι ποιοτικώς ανώτερα.

Το δέρμα απορροφά εύκολα τα φυτικά έλαια σε αντίθεση με τα ορυκτά έλαια .

Η δράση τους είναι μεγάλη τόσο στα μαλλιά όσο και στο δέρμα. Το καθαρίζουν και το ενυδατώνουν (δημιουργούν ένα φραγμό προστασίας για να μην χάνει την υγρασία του), το αναζωογονούν αλλά και το αρωματίζουν…. Τα φυτικά έλαια με την πλούσια σύστασή τους και τις εκπληκτικές τους ιδιότητες  αποτελούν το πιο πολύτιμο όπλο ομορφιάς για κάθε γυναίκα.

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τη δύναμή τους στο δέρμα και στα μαλλιά!

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των φυτικών ελαίων όταν τα χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο είναι τα παρακάτω:

  1. Σχηματίζουν ένα λιποειδές υμένιο στην επιφάνεια του δέρματος και έτσι με αυτόν τον τρόπο παρεμποδίζουν την απώλεια- έξάτμιση του νερού απο το δέρμα.
  2. Δρουν με τέτοιο τρόπο πάνω στα κερατινοκύτταρα κάνοντας επίπεδες τις γωνίες τους και έτσι δημιουργούν την αίσθηση απαλότητας στην αφή, βελτιώνοντας την υφή του δέρματος.
  3. Χρησιμοποιούνται στις κρέμες για θρέψη του δέρματος λόγω της περιεκτικότητας τους σε βιταμίνες.
  4. Είναι ένας καταπληκτικός φορέας των αιθέριων ελαίων

Τα φυτικά έλαια είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στον χώρο της αισθητικής και όχι μόνο , γιατί καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα χρήσης. Ο τρόπος χρήση τους είναι εύκολος μιας και μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας πάνω στο δέρμα και η δημιουργία αλλεργικής αντίδρασης είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τα αιθέρια έλαια.

Η σύστασή τους μοναδική!

Η ευρεία χρήση τους οφείλετε επίσης και στην σύσταση τους που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά και στην ικανότητα που έχουν να διαπερνούν την κερατίνη στιβάδα του δέρματος. Είναι τόσο πλούσια σε συστατικά που μπορούμε να πούμε πως και από μόνα τους αποτελούν μία θεραπεία και τροφή για το δέρμα μας. Η σύνθεσή τους αποτελείται από Βιταμίνες Α, Β, D, E, Cπρωτεΐνεςκάλιο ( ορυκτό της νεότητας), ακόρεστα λιπαρά οξέα, λεκιθίνη, φυτοστερόλες και άλλα.

Η χρήση τους

Τα φυτικά έλαια τα χρησιμοποιούμε στο δέρμα (πρόσωπο και σώμα), στα μαλλιά, νύχια και μύες κατά την διάρκεια μάλαξης.

         Η χρήση τους στο δέρμα

1. Το θρέφουν και το μαλακώνουν

2. Συγκρατούν την υγρασία .

3. Βοηθούν στην καταπολέμηση της γήρανσης.

4. Έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες

5. Αντιφλεγμονώδη δράση

6. Θρέφουν και μαλακώνουν τα χείλια

7. Αφαιρούν το μακιγιάζ

8. Βοηθούν στην επούλωση εγκαυμάτων.

9. Στην βελτίωση των ραγάδων.

10. Λειτουργούν ως φυσικά φίλτρα απέναντι στον ήλιο.

Είναι σημαντικό εδώ να αναφέρω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με πιο έλαιο χρησιμοποιούμε στο δέρμα μας. Έχει άμεση σχέση ο τύπος δέρματος μας με πιο έλαιο τοποθετούμε στο δέρμα μας.

Γιατί όταν χρησιμοποιούμε ένα λιπαρό έλαιο σε λιπαρό δέρμα τότε μπορεί να προκαλέσουμε μεγαλύτερο πρόβλημα στο δέρμα μας παρά να το βοηθήσουμε. Οπότε εάν έχουμε ένα λιπαρό δέρμα πρέπει το έλαιο μας να είναι το λεγόμενο ”ΞΗΡΟ” έλαιο. Υπάρχουν έλαια που η σύνθεση τους είναι πολύ κοντά με την σύνθεση του σμήγματος στο δέρμα μας, οπότε αυτά είναι κατάλληλα για τα λιπαρά και ακνεικά ακόμα δέρματα. Τα πιο ”βαριά” έλαια στην σύνθεσή τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα κανονικά και ξηρά δέρματα.

             Η χρήση τους στα Μαλλιά

Επίσης και στα μαλλιά πρέπει να αναφέρουμε ότι ισχύει ο ίδιος κανόνας της σχέσης έλαιο με δέρμα.

1.Ενδυναμώνουν τα μαλλιά

2. Χαρίζουν δύναμη λάμψη ομορφιά  και υγεία .

3. Δίνουν όγκο και ελαστικότητα.

4. Ρυθμίζουν την υπερβολική έκκριση σμήγματος.

5. Καταπολεμούν την πυρίτιδα.

6. Προάγουν την ανάπτυξη νέων ριζών

7. Βελτιώνουν την ψαλιδα.

             Νύχια

1. Θρέψη των νυχιών

2. Αντιμετώπιση των μυκήτων

3. Μαλακώνουν τα πετάλια.

            Μύες στο μασσάζ

1. Αναλγυτική δράση

2. Αντιφλεγμονώδης ιδιότητες

3. Βοηθούν στα κρύα πόδια.

Leave a Comment: