• No products in the cart.
  • No products in the cart.

Blog

Ποιο είναι το καλύτερο καθαριστικό προσώπου?

Μία συχνή ερώτηση από τους πελάτες μας.

Το βρίσκω να σου πω απόλυτα λογικό να ρωτάνε, γιατί καμιά φορά οι πολλές πληροφορίες και διαφημίσεις μας μπερδεύουν παρά βοηθάνε.

Στην αγορά θα βρεις αμέτρητες εταιρείες και προτάσεις για να καθαρίσεις το δέρμα σου. Βλέπεις πάνω στο μπουκάλι κατάλληλο για λιπαρά δέρματα , κατάλληλο για ξηρά δέρματα ή για ευαίσθητα.

Φυσικά και υπάρχει μία αλήθεια πάνω εδώ.

Τι εννοώ ότι υπάρχει μία αλήθεια. Δεν θα έλεγα σε κάποιον που έχει λιπαρό δέρμα να κάνει χρήση ενός καθαριστικού το οποίο έχει μέσα έλαια και κηρούς. Ειδικά αν δεν είναι ξηρά έλαια, γιατί θα μπορούσαν να φράξουν τους πόρους του. Ενώ το ίδιο προϊόν καθαρισμού θα μπορούσε άνετα να το χρησιμοποίηση ένα δέρμα ξηρό.

Είναι λογικό λοιπόν ότι για κάθε τύπο δέρματος υπάρχουν και οι ουσίες πού επιτρέπετε να μπουν επάνω του ή όχι. Αυτό όμως δεν μπορεί να το αποφασίσει κάποιος μόνος του. Γιατί απλά δεν ξέρει όλες τις ουσίες και ποιες πρέπει να μπαίνουν σε κάθε δέρμα, αυτό είναι δουλειά του ειδικού. Για αυτό πρέπει πάντα να ρωτάμε πρώτα τα άτομα που ξέρουν και μπορούνε να παρακολουθήσουν το δέρμα μας και τις ανάγκες του.

Εγώ σήμερα δεν θα μπω στην διαδικασία να σας προτείνω ένα συγκεκριμένο προϊόν η εταιρεία.

Θα σας ενημερώσω όμως για το τι χρειάζεται το δέρμα μας για να παραμείνει υγιές και με καλή εμφάνιση ακόμα και στην διαδικασία του καθαρισμού.

Το σημαντικότερο σε αυτήν την διαδικασία είναι να απομακρυνθούν οι κόνις ( σκόνες, καυσαέριο), το σμήγμα και οι άλλες εκκρίσεις, τα νεκρά κύτταρα και το make-up.

Εχω ακούσει από πολλές πελάτισσες και μη να λένε ”Εγώ πλένω το δέρμα μου μόνο με νερό και είναι μια χαρά, δεν χρειάζεται κάτι άλλο.”

Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή.

Το νερό είναι ένα πολύ καλό καθαριστικό. Αποτελεσματικό όμως για ορισμένα είδη ρύπου. Καθαρίζει δηλαδή μόνο τις υδατοδιαλυτές ουσίες ρύπου πάνω στο δέρμα. Έτσι είναι σαν να κάνουμε μισή δουλειά στην καθαριότητα του δέρματος. Εδώ λοιπόν έρχονται τα έλαια που πρέπει να υπάρχουν μέσα στα καθαριστικά. Για να μπορέσουν να ”ενωθούν” με τους λιποδιαλυτούς ρύπους και μετά να αφαιρεθούν από το πρόσωπο.

Ποια είναι η πιο σωστή σύνθεση?

Η σύνθεση λοιπόν που καθαρίζει και τις υδατοδιαλυτές και τις λιποδιαλυτές ακαθαρσίες του δέρματος είναι αυτή που περιέχει νερό και λιπαρά συστατικά. Η αναλογία αυτών των δύο φάσεων, τα ενεργά συστατικά που περιέχει μέσα και η θερμοκρασία επηρεάζουν τον τύπο του γαλακτώματος. Επίσης, όταν ένα γαλάκτωμα (o/w) απλώνεται στο δέρμα , σχεδόν πάντα γίνεται αναστροφή φάσεων (w/o), όταν το νερό αρχίζει να εξατμίζεται.

Έτσι λοιπόν έχουμε διάφορες μορφές.

1. Έχουμε τα γαλακτώματα- λοσιόν. Τα τοποθετούμε με τα δάχτυλα στο πρόσωπο, κάνουμε ελαφρύ μασάζ, σημαντικό αυτό το κομμάτι γιατί ενσωματώνονται οι σκόνες οι ρύποι και το σμήγμα με το προϊόν καθαρισμού και γίνονται ένα σώμα. Για να το αφαιρέσουμε μετά από το πρόσωπο μπορούμε να το κάνουμε με ένα βρεγμένο βαμβάκι. έτσι φεύγουν όλες οι βρωμιές. Είναι από τους πιο γνωστούς τρόπους καθαρισμού. Και πρέπει να γίνει χωρίς να ερεθίσει το δέρμα και εάν είναι εμπλουτισμένο με άλλα συστατικά θα πρέπει όταν αφαιρεθεί να αφήσει στο δέρμα υγροσκοπικούς παράγοντες, ένα υγραντικό στρώμα.

2. Υπάρχουν και τα σαπούνια τα οποία αυξάνουν τις καθαριστικές ιδιότητες του νερού. Συνήθως όμως έχουν ένα μειονέκτημα ,ότι μπορούν να αφαιρέσουν από το δέρμα το σμήγμα και έτσι να αφήσουν ένα αίσθημα τραβήγματος στο δέρμα. Βέβαια προσπαθούμε να τα εμπλουτίσουμε με έλαια για να δρουν πιο μαλακτικά στο δέρμα.

3. Άλλη μία κατηγορία είναι τα καθαριστικά που μπορείς να ξεπλένεις με νερό. Εδώ μέσα στην σύνθεση μπαίνουν επιφανειοδραστικές ουσίες που δρουν καθαριστικά. Οι ουσίες αυτές έχουν μόρια που δρουν και λιπόφιλα και υδρόφιλα. Μπορούν να κάνουν αφρό και ξεπλένουμε το προϊόν με νερό.

4. Υπάρχουν και καθαριστικά μόνο με έλαια και βούτυρα. Προσωπικά τα αγαπώ ιδιαίτερα πιστεύω πως καθαρίζουν καλύτερα το δέρμα. Στο τέλος όμως και εδώ πρέπει να περάσουμε ένα βαμβάκι βρεγμένο με νερό. Προτιμάω τα ανθόνερα γιατί δίνουν στο δέρμα και όλα τα ευεργετικά συστατικά του φυτού.

Όποια μορφή καθαριστικού και αν διαλέξεις, ξέρεις τι είναι σημαντικό, να νιώθεις το δέρμα σου στο τέλος ευχάριστα χωρίς να τραβάει ή να τσούζει και φυσικά να είναι πεντακάθαρο.

Εύχομαι να σε βοήθησα.

Leave a Comment: