• No products in the cart.
  • No products in the cart.

Blog

Ένας μικρός φτερωτός θεός

Στην ελληνική μυθολογία ο Έρως ήταν ο φτερωτός θεός της αγάπης. Συχνά σχετίζεται με τη θεά Αφροδίτη. Σύμφωνα με τον μύθο, όταν χτυπούσε με τα βέλη του δύο ανθρώπους, αυτοί ερωτεύονταν παράφορα. Ο Έρως χαρακτηρίζεται ανίκητος και απεικονίζεται, συνήθως, με σακί και βέλη στο ώμο. Από τη φύση του είναι ερωτευμένος με το κάλλος την ομορφιά.

Η αντίληψη του τι είναι έρωτας διαφέρει ανάμεσα στους λαούς ανά τους αιώνες.

Οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι ο έρωτας ήταν ένα συναίσθημα άγριο ή απλό, χωρίς τίποτα το πνευματικό, και στρεφόταν γύρω από την εξωτερική ομορφιά της γυναίκας με τελικό σκοπό την ηδονή και την τεκνοποίηση. Συνήθως, στον έρωτα συμπεριλαμβανόταν και η εγκατάλειψη της ερωμένης.

Με την έλευση του Χριστιανισμού, σε πολλούς θρύλους  παρατηρείται ο λεγόμενος ιπποτικός έρωτας, μετά το τέλος του Μεσαίωνα προήλθε ο ρομαντικός έρωτας. Μια παρερμήνευση αυτού του έρωτα ήταν και ο πλατωνικός έρωτας, η αγνή αγάπη που δεν αποσκοπεί στη σαρκική ηδονή.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου συσχετίστηκε με την ημέρα των ερωτευμένων από τον Τζέφρι Τζόσερ  όταν άκμαζε η κουλτούρα του ιπποτικού έρωτα. Τον 18ο αιώνα στην Αγγλία εξελίχθηκε σε περίσταση κατά την οποία οι ερωτευμένοι εξέφραζαν την αγάπη τους με λουλούδια, δώρα ή ευχητήριες κάρτες. Στην Ευρώπη, κλειδιά του Αγίου Βαλεντίνου δίνονταν στους εραστές «ως ένα ρομαντικό σύμβολο και πρόσκληση για να τους ξεκλειδώσουν την καρδιά>> Τον 19ο αιώνα οι χειρόγραφες κάρτες αντικαταστάθηκαν από τις ευχητήριες κάρτες, τα υπέροχα κόκκινα τριαντάφυλλα τις σοκολάτες και τα αρκουδάκια.

Όποια αντίληψη και εάν έχετε εσείς για τον έρωτα εμείς σας ευχόμαστε να περάσετε μια υπέροχη μέρα με τον /την Βαλεντίνα σας.

Όμορφες φράσεις για τον έρωτα.

-Δύο ψυχές δεν συναντήθηκαν ποτέ τυχαία……

-Το μαζί χτίζεται από δύο δυνατά ”θέλω”…..χωρίς τα ”εγώ” τους…

-Τι πιο ερωτικό από δυο μυαλά που ταξιδεύουν παρέα?

-Μια αγκαλιά που να ”κουμπώνει” Αυτό το σπάνιο.

-”Να μας αγαπάτε ρε…..δεν έμειναν λεφτά για ψυχοφάρμακα”

Leave a Comment: