• No products in the cart.
  • No products in the cart.

Blog

Καθώς χειμωνιάζει, οφείλουμε να προσέχουμε περισσότερο από πριν τον
οργανισμό μας προκειμένου να μην αρρωστήσουμε. Προφυλασσόμαστε από την κοινή γρίπη αλλά από σοβαρότερες ασθένειες τώρα που έχουμε καταλάβει πως το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία. Αν θέλετε να ενημερωθείτε και αναζητάτε τρόπους να αποφύγετε από τα κρυολογήματα και άλλες εποχικές ιώσεις, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε το κοντινότερο σε εσάς, μανάβικό!
Η ποικιλία είναι το κλειδί για την σωστή διατροφή! Τρώγοντας μόνο μία από τις παρακάτω τροφές δεν αρκεί για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αντιμετωπίσει μια γρίπη ή ένα κοινό κρυολόγημα, ο συνδυασμός είναι που θα φέρει αποτέλεσμα.
Δώστε βάση στις ποσότητες που προτείνονται καθημερινά για να μην λάβετε μόνο μία βιταμίνη και λιγότερες από τις άλλες.

Τρώγοντας σωστά, είναι μια καλή αρχή για να προστατέψετε εσάς και τους
αγαπημένους σας από τις ιώσεις.

Ποιες είναι όμως αυτές οι σούπερ τροφές που θα σας βοηθήσουν να προλάβετε οποιοδήποτε κρυολόγημα;

1. Εσπεριδοειδή: Οι περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται κατευθείαν στη βιταμίνη C αφού έχουν κρυώσει. Αυτό συμβαίνει επειδή βοηθά να “χτιστεί” το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Η βιταμίνη C θεωρείται πως αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία είναι βασικά για την καταπολέμηση των λοιμώξεων.
2. Κόκκινες πιπεριές: Εάν πιστεύετε ότι τα εσπεριδοειδή έχουν την
περισσότερη βιταμίνη C από οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό, κάνετε
λάθος. Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν σχεδόν 3 φορές περισσότερη
βιταμίνη C (127 mg) από ένα πορτοκάλι (45 mg). Είναι επίσης μια πλούσια
πηγή β-καροτίνης.
3. Μπρόκολο: Το μπρόκολο είναι γεμάτο με βιταμίνες και μέταλλα. Γεμάτο με βιταμίνες Α, C και Ε, καθώς με φυτικές ίνες και πολλά άλλα αντιοξειδωτικά. Το μυστικό για να λάβετε όλα εκείνα που προσφέρει είναι να το μαγειρέψετε όσο το δυνατόν λιγότερο — ή καλύτερα, καθόλου.
4. Σπανάκι: Όπως και το μπρόκολο που αναφέραμε παραπάνω, το σπανάκι
είναι πιο υγιεινό όταν μαγειρεύεται όσο το δυνατόν λιγότερο, ώστε να
διατηρεί τα θρεπτικά του συστατικά. Ωστόσο, το ελαφρύ μαγείρεμα
διευκολύνει την απορρόφηση της βιταμίνης Α.

Πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι το μαγείρεμα στον ατμό είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε μια τροφή.

Πηγή: mathilde-langevin-ysiirVhCZ2Q-unsplash.jpg

Leave a Comment: